top of page
Search
  • Vilo

Už nemám pelety

Updated: May 20, 2020

Ako výrobca a predajca drevených peliet a brikiet sa počas zimnej vykurovacej sezóny opakovane stretávame s tým, že klienti žiadajú peletky na poslednú chvíľu. Telefonáty sú často nástojčivé, ide predsa o udržanie tepla v domove, či v práci. Najčastejšie ide o: “Prosím, aspoň jednu paletu. Včera mi došli peletky. Ako budem kúriť, veď mi zamrzne voda.” Nezazlievam im nič. Väčšina z nás sme takí istí. Po Vianociach si hovoríme, že tento rok určite budeme nakupovať darčeky v dostatočnom predstihu. No realita je iná. Myslím, že viete o čom hovorím. (štatistika - ako ľudia procrastinujú a odkladajú veci na poslednú chvíľu).

Ako takúto situáciu riešime AKÚTNE? Keď k nám príde klient s podobnou požiadavkou, tak mu predáme aspoň malé množstvo peliet, v šáčkoch, aby mu dom a obyvatelia v ňom nezamrzli. Klient k nám následne chodí každý týždeň, pokiaľ sa nám neuvoľní väčšie množstvo peliet, ktoré mu vieme doviezť na dohodnutú adresu.


Vzhľadom k tomu, že si všetkých svojich zákazníkov ceníme , je nám zaťažko odmietnuť a klientovi sa snažíme vždy vyjsť v ústrety, hoci to takto pre nás nie je výhodný obchod. Z pohľadu VÝROBCU máme väčšiu časť produktov minimálne na jeden rok vopred zazmluvnenú veľkopredajcami, ktorí sú prevažne zo zahraničia (ITA, DE, AT). Vo výrobnom pláne si robíme rezervu pre lokálnu spotrebu, ale vzhľadom nato, že rýchle peniaze sú lepšie ako tie pomalé (cháp tak, že keď príde veľkopredajca a povie: “zoberiem 10 kamiónov”, tak týchto 10 kamiónov predáme z maloobchodných zásob, čím získame cash ihneď, a tým pádom si zlepšujeme cashflow). Preto sa takáto ponuka ťažko odmieta.


ALE MÁME AJ LEPŠIU VARIANTU. My ju voláme “peletovéinkaso.sk". Už z názvu vyplýva, o čo ide. Je to predaj na splátky.


AKO FUNGUJE PELETOVEINKASO.SK? Na web stránke peletoveinkaso.sk je postup jasne popísaný, ale zjednodušene povedané, sa jedná o rezerváciu určitého množstva peliet alebo brikiet v predstihu. Klient si určí, koľko ročne spotrebuje, aké množstvo chce mať nachystané na konkrétne mesiace, podľa toho si objedná a zároveň si nastaví mesačné splátky. Takto my vieme, koľko máme vyrobiť a klient bude mať vždy potrebné množstvo včas pripravené, pričom sa nemusí priebežne zaťažovať opakovaným objednávaním. Ďalšia výhoda pre klienta je, že si rozdelí splátky na dlhšie obdobie, a tým pádom nezaťaží rodinný rozpočet vysokou jednorázovou platbou na začiatku zimy.


Ak vám tento rok opäť došli pelety, neváhajte, kliknite www.peletoveinkaso.sk preštudujte si ponuku a v prípade otázok nás neváhajte kontaktovať na tel. čísle 0918 707 130 .


Tešíme sa na spoluprácu. Team Pelety Ladce

bottom of page